Over ons

Healthy Habits logo

Bij Healthy Habits helpen we mensen langdurig succes te halen in op vlak van afvallen en gezonde leefstijl.

Onze gespecialiseerde online programma’s zijn gefocust op het bouwen van echte, blijvende gezonde gewoontes.

In de Healthy Habits programma’s doe je eerst belangrijke inzichten op over je huidige gewoontes.
Daarna focus je op de belangrijke gewoonteveranderingen die het meest effect zullen geven.

Jij krijgt veel keuze uit gemakkelijk toepasbare adviezen* per gewoonteverandering.

De andere belangrijke pijler zijn de praktische lessen in gedragsverandering en motivatie. Hierbij leer je iets essentieel: hoe je een aangenaam evenwicht vindt en hoe je makkelijker kan blijven volhouden.

* Er worden bewust geen voedingsgroepen uitgesloten of ‘speciale’ producten of supplementen aanbevolen. Wel krijg je veel gezonde inspiratie uit jouw gewoonlijke supermarkt.

Ontstaan concept & geschiedenis Healthy Habits

In september 2018 startte het concept Healthy Habits met een offline reeks groepsessies. Een 7-tal mensen uit de Leuvense fitness-zaak Primer Academy werkten samen met diëtist Pieter aan hun gezonde gewoontes en hun doel om blijvend af te vallen. De sessies en materialen zijn sinds dan enorm verbeterd dankzij de zeer nuttige feedback.

Niet lang hierna werd er een nieuwe samenwerking opgezet met CM Leuven om ook voor hun leden reeksen te organiseren. Elke reeks werden er nieuwe inhoud en werkvormen uitgeprobeerd. Steeds meer kwam er ook een online luik bij te pas.

Hoewel er al langer plannen waren voor een volledige online reeks kwam alles in en stroomversnelling door het accelerator programma StartIt@KBC (2019-2020). Het Healthy Habits concept ging van idee naar uitvoering en product door de uitgebreide coaching en begeleiding van de experts en mentoren in dit programma. Zij gaven ook aan dat online programma’s de weg vooruit was om mensen zo effectief mogelijk te bereiken én helpen.

In 2020 zijn er een reeks nieuwe programma’s bijgekomen, zodat er nog meer keuze is. Een op maat gemaakt aanbod voor iedereen die succesvol wil zijn in zijn gezonde doelen, daar gaan we voor.

Ook in 2021 staan we niet stil, er zijn een heel aantal zaken in ontwikkeling en Healthy Habits is één van de projecten die geselecteerd werd voor het ‘Health Rampup’ coachingstraject van BlueHealth Innovation Center (Microsoft).

Ter info:. Er is een gelijknamig bedrijf ‘Healthy Habits Celien’, zij heeft een aparte onderneming. Dit zorgt af en toe voor verwarring.
Zij richt zich vooral op content en programma’s rond intuïtief eten, vrouwen helpen afstappen van de diet-mindset en van het restrictief diëten. Dit doet zij voornamelijk via haar gelijknamig Instagram-account.